Jack Dorsey en Jay-Z werken samen om Bitcoin Development Trust aan te bieden

  • Jack Dorsey en Jay-Z bieden 500 BTC ontwikkelingsfonds aan.
  • Het fonds zal zich in eerste instantie richten op regio’s in Afrika en India.
  • De schenking is gewaardeerd op bijna 24 miljoen dollar tegen de huidige prijzen.

Twitter CEO en Bitcoin-stier Jack Dorsey creëert een nieuw Bitcoin-ontwikkelingsfonds samen met rapper en ondernemer Jay-Z.

Dorsey kondigde het „₿trust“ Bitcoin-fonds

Dorsey kondigde het „₿trust“ Bitcoin-fonds aanvankelijk aan via een tweet op 12 februari 2021, die hij beschrijft als een „blinde onherroepelijke trust.“

De schenking van 500 BTC zal zich in eerste instantie richten op Bitcoin-ontwikkeling in Afrika en India. Als bijlage bij de tweet voegde Dorsey een kort document toe waarin mensen zich kunnen aanmelden als bestuurslid, waarvan ze er drie zullen kiezen.

JAY-Z/@S_C_ en ik geven 500 BTC aan een nieuwe stichting genaamd ₿trust om #Bitcoin ontwikkeling te financieren, in eerste instantie gericht op teams in Afrika & India. Het zal worden opgezet als een blinde onherroepelijke trust, die geen enkele leiding van ons krijgt. We hebben 3 bestuursleden nodig om te beginnen.

Tegen de huidige BTC-prijs van 47.650 dollar komt deze schenking neer op bijna 24 miljoen dollar, wat de ₿trust in relatieve dollartermen tot een van de grootste fondsen van deze aard maakt, zo niet het grootste.

Jay-Z mag dan niet veel ervaring hebben op het gebied van de wereldwijde ontwikkeling van Bitcoin, Dorsey blijft een van de grootste voorstanders. Dorsey is de CEO van het digitale betalingsplatform Square. Via Square biedt Dorsey een subsidieprogramma voor cryptocurrency dat geld geeft aan geselecteerde Bitcoin-ontwikkelingsprojecten.

Voor de ontwikkeling van cryptocurrency in Afrika

Hoewel de tweet niet uitlegt waarom het fonds zich specifiek zal richten op Afrika en India, kan men aannemen dat de onderontwikkelde en restrictieve financiële sectoren in delen van die regio’s een belangrijke factor zijn.

Akon, een andere beroemde muzikant uit de vroege jaren 2000, heeft zich ook massaal ingezet voor de ontwikkeling van cryptocurrency in Afrika. De rapper en songwriter plant een hele slimme stad die hij „Akon City“ heeft genoemd in zijn thuisland Senegal. De stad zal in de komende tien jaar worden gebouwd en zal zijn eigen micro-economie hebben, gebaseerd op een digitale munt genaamd „AKoin“.