Rapper TI: n kryptovaluuttapetos: veloitettu ja sakotettu 75 000 dollaria SEC: n toimesta

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavirasto (SEC) on syyttänyt räppäriä TI: tä ja neljää muuta ihmistä, mukaan lukien elokuvantuottaja Ryan Felton, väärinkäytöksestä. TI: lle tai Tipille, koska räppäri tunnetaan myös, arvopaperimarkkinaviranomainen sakottaa 75 000 dollaria.

Rapper TI ja elokuvantuottaja ladattu

SEC ilmoitti perjantaina syytöksistä räppääjälle ja näyttelijälle Clifford Harris Jr. (tunnetaan usein nimellä TI tai Tip), elokuvantuottajalle Ryan Feltonille ja kolmelle muulle kahdelle petolliselle alkuperäiselle kolikoille (ICO). SEC veloitti myös kahta yritystä, Flik ja Coinspark, jotka suorittivat myynnin.

Rapper TI, jonka SEC kuvaili tilauksessaan tunnetuksi muusikoksi, näyttelijäksi ja tuottajaksi, osallistui flik-rahakkeiden tarjoamiseen ja myyntiin, jotka ovat rekisteröimättömiä arvopapereita. Sijoittajat pystyivät ostamaan ja myymään näitä rahakkeita vähintään kahdella kryptovaluutan pörssissä käyttäen ETH: ta ja Bitcoin Code: tä , SEC kertoi yksityiskohtaisesti. „Mainosmateriaalien mukaan Flik oli“ Netflix on the blockchain „- yritys, joka tarjoaisi suoratoistoalustalle tuotteita ja palveluita, joita voit ostaa flik-tunnuksilla.“

SEC väittää, että räppäri tarjosi ja myi 20. elokuuta – 20. syyskuuta 2017 välisenä aikana näitä tunnuksia sosiaalisen median tileillään väittäen virheellisesti Flikin omistajaksi ja pyysi julkkisystävää edistämään myyntiä sosiaalisessa mediassa. ja kutsui flik TI: n „uudeksi hankkeeksi“. Flik-myynti keräsi noin 539 ETH , arvoltaan noin 164 665 dollaria 20. syyskuuta 2017 lähtien, SEC: n tilauksessa todetaan:

SEC: n TI: tä vastaan ​​antama määräys velvoittaa hänet maksamaan 75 000 dollarin siviilirahoituksen eikä osallistumaan digitaalisten omaisuuserien tarjoamiseen tai myyntiin vähintään viiden vuoden ajan

TI ei myöntänyt eikä kiistänyt SEC: n havaintoja, Reuters kertoi perjantaina. Hänen asianajajansa Henry E. Mazurek kertoo, että räppäri pahoitteli joutumistaan ​​Feltoniin, jonka hän „uskoi olevan paikallinen yrittäjä, joka yritti helpottaa uusien taiteilijoiden pääsyä musiikkiteollisuuteen“, uutistoimisto välitti. Lakimies väittää lisäksi, että TI „ei koskaan saanut dollaria“ Feltonin epäonnistuneesta yrityksestä.

Lisäksi SEC kertoi, että elokuvantuottaja Felton väitettiin luvanneen rakentaa digitaalisen suoratoistoalustan Flikille ja salauksen kaupankäyntialustan Coinsparkille, mutta hän omaksui kerätyt varat. Hän siirsi salaa flik-rahakkeita itselleen ja myi ne 2,2 miljoonan dollarin voitolla. Hän osallistui myös manipulatiiviseen kaupankäyntiin korottamaan kipinämerkkien hintaa ja käytti huonosti saatuja voittoja ostaakseen Ferrarin, miljoonan dollarin koti, timanttikorut ja muita ylellisyystuotteita.

Valituksessa syytetään Feltonia liittovaltion arvopaperilakien rekisteröinti-, petostentorjunta- ja manipuloinnin vastaisten säännösten rikkomisesta. Flikiä ja Coinsparkia syytetään rekisteröinti- ja petostentorjuntamääräysten rikkomisesta.

Feltonin lisäksi kaikki henkilöt ovat sopineet sovinnoista heitä vastaan ​​esitettyjen syytteiden ratkaisemiseksi. Samaan aikaan Yhdysvaltain oikeusministeriö Georgian pohjoisella alueella on samanaikaisesti nostanut rikosoikeudellisia syytöksiä Feltonia vastaan. Ehdotetut ratkaisut edellyttävät tuomioistuimen hyväksyntää.

„Liittovaltion arvopaperilakit tarjoavat samat suojat digitaalisten omaisuusarvopapereiden sijoittajille kuin perinteisemmissä arvopapereissa oleville sijoittajille“, sanoi täytäntöönpanojohtajan apulaisjohtaja Carolyn M. Welshhans.